zondag 25 juli 2010

Floro naar Alesund

(klik op de titel om de video op Youube te bekijken)

Wat hebben we vannacht geslapen! Gelukkig hadden we een goed dik gordijn, want de zon stond al vanaf 's morgens heel vroeg de slaapkamer in. Mark ging er toch even om 6 uur uit om een foto te maken, maar daarna nog even lekker tukken tot 9 uur. Ook het ontbijt hebben we heerlijk in de zon gegeten, uit de wind was het zelfs te warm! Om 11 uur wandelen we de bijna 3 kilomer richting het vliegveld, waar we nog tot 1 uur moeten wachten tot we weg kunnen (het vliegveld is nog dicht, nauwelijks vliegverkeer in de zomer!).


Marijke vindt nog even tijd voor een bijbaantje......

We vliegen vandaag VFR eerst tussen de fjorden door naar een gesloten vliegveld op een klif (Sandane) en daarna door naar het Geiranger Fjord. Het is voor mij onmogelijk om te omschrijven wat we allemaal gezien hebben. Mark kan maar beter zo even een paar foto's toevoegen, het was allemaal te mooi!!


Ongelooflijk wat voor een mazzel we hebben met het weer. Het blijft maar heerlijk zonnig, echter zodra we ergens vertrekken laat de regen daar meestal niet lang op zich wachten. Nu regent het weer in Oslo.

Ook als we VFR binnen Noorwegen vliegen filen we altijd een vliegplan, dan kun je altijd rekenen op search en rescue mochten we panne krijgen. Je wordt hier ook keurig gewaarschuwd voor ander verkeer, hoewel dat er bijna niet is. Bij het Geiranger komen we 1 andere heli tegen (ver onder ons in het fjord), verder geen verkeer tot we weer terug uit het fjord naar Alesund-Vigra aan de kust vliegen.


Nadat we geland zijn op Alesund ontmoeten we de crew van een Prive jet, die ons uitnodigen bij hun in de taxi. Alesund is een schitterend stadje, sommige zeggen de mooiste van Noorwegen. We duiken met de crew van de jet in een hotel aan het water. Vergelijkingen worden hier gemaakt met San Francisco vanwege alle heuvels, maar het is toch weer heel anders.

Duidelijk meer leven hier dan in Floro, maar per saldo doe je niet veel andere dingen. Terrasje aan het water, bootjes kijken, en 500 treden de heuvel op voor een perfect overzicht over het stadje en de omgeving. Na het eten gaan we nog even in de serre van het hotel zitten voor de zonsondergang. Daar kun je hier gerust rustig voor gaan zitten, want dat duurt even.
Morgen denk ik een rustig dagje hier in Alesund, misschien gaan we nog met een boot mee of zo. Daarna weer verder naar het noorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten