woensdag 21 juli 2010

Roskilde / Kopenhagen

(klik op de titel om de HD video op Youtube te bekijken)

We gaan weer een fantastische tocht maken, dit keer vliegen we zelf door Scandinavie via de Noorse westkust richting de Noordkaap. Daarna hebben we gepland om weer via Zweden terug naar beneden te vliegen. Eerste stop wordt Roskilde, een stadje west van Copenhagen, waar we 2 nachten in hotel Kong Arthur zullen blijven.

Vandaag is de tocht zeer voorspoedig begonnen. Precies om 11.30 volgens vliegplan vertrok de Pancake uit Lelystad. Eenmaal airborne hoorden we een Ryanair kist opstijgen uit Eindhoven en een klaring krijgen naar Brussel. We dachten dat Sander en Michelle ook op weg waren naar Faro, maar helaas het was een andere kist. Zij hebben nog tot 15.30 moeten wachten vanwege een staking van de Franse verkeersleiders. Sander heeft dinsdag touch & go's gemaakt met een echte 737 en heeft daarmee zijn volledige 737 type rating afgerond. Na 3 weken bijkomen in Portugal kan hij nu gaan solliciteren om de bufferperiode voor KLM nuttig op te vullen.


In Nederland was de invloed van de storing boven Engeland al duidelijk te merken, maar hoe verder we richting het noord oosten gingen, hoe beter het weer werd. Boven Denemarken was het echt prachtig, heerlijk relaxed IFR op FL 90 boven de turbulentie. Onder ons door zeilen de bootjes, iedereen geniet van deze prachtige dagen. Als we de daling inzetten boven land zakken we langzaam door de ontstane cumuli, echt prachtig.

Mark zit op dit moment naast me de video's te bekijken en zit nog even lekker na te genieten. IFR vliegen blijft met de G1000 niet al te ingewikkeld, zodat we een eenvoudig een ILS landing maken op runway 11. Op woensdag is het er best druk; er staan een paar Diamonds, een leuke jet en er stijgt ook nog een historische DC-3 op. Eerst vertrekken we met een taxi naar Roskilde, waar we met de trein binnen een half uur naar Kopenhagen - Norreport gaan. 
In Copenhagen zien we veel bekende dingen. We zitten nu een keer aan de andere kant van het centrum (vlakbij Norreport station), maar ook van hieruit ben je zo in het centrum. Zo mooi hebben we de stad nog nooit gezien, iedereen is op straat, de Nyhavn is afgeladen vol. Nadat we Tapas gegeten hebben in een van de drie restaurants van het hotel, vinden we een terrasje op een boot met uitzicht op de drukke terrasjes. Prima plekje voor een cocktail.


De kop is eraf, het kon vandaag niet beter. Donderdag gaan we shoppen in het centrum en dan vliegen we vrijdag waarschijnlijk door naar Oslo. Het weer wordt hier dan slechter, maar het schijnt in Noorwegen richting het weekend juist prima te worden. Zelfs rond de fjorden zou het weer goed worden, daar gaan we dan zeker gebruik van proberen te maken op zaterdag en zondag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten