vrijdag 30 juli 2010

Lofoten - Svolvaer en KabelvagToen we om een uur of 6 voor de eerste keer wakker werden op ons zolderkamertje in Hennigsvaer stormde het zelfs. De rest van de dag is het redelijk weer, meestal bewolkt met af en toe een paar druppeltjes.

We rijden naar Svolvaer, min of meer het grootste dorpje hier met bijna 5000 inwoners. Vandaag zijn het er een paar meer want de Noorse Harley-club houdt hier een of ander jubileum festival. Het hele dorp is vol met zwarte leren pakken.

Op het festivalpleintje is een heus podium ingericht waar tot vanacht muziek gemaakt gaat worden. Voorlopig is het nog redelijk rustig. We zijn hier kennelijk al even, want we komen zelfs bekenden tegen. De IJslandse kokkin van het golfhotel staat hier ook in een eetkraampje samen met "haar" Bas van de Berghe.

Logisch dat het even lastig wordt hier een slaapplek te vinden, maar na een telefoontje kunnen we in een rorbu in Kabelvag terecht. We krijgen een grappig vissershutje toegewezen aan de haven van het petieterige dorpje. Vanavond nog maar even gezellig naar onze motorvrienden in dorp hiernaast.Eigenlijk waren we vandaag van plan met een boot naar Trollfjord te gaan, maar dat blijkt alleen nog met een RIB te kunnen. Om nu met dit weer 2 uur op en neer te butsen en vervolgens niet al teveel te kunnen zien is misschien niet zo'n briljant idee, dus slaan we dat maar even over.


We hebben inmiddels een vlucht naar en een hotel op Spitsbergen (Svalbard, Longyearbyen) geboekt. Nu we hier toch in de buurt zijn willen we het ook wel eens zien. We gaan voor 3 nachten en gaan proberen 1 dag door te brengen op een dagtrip met de boot naar een gletsjer en/of russisch dorpje daar. In de zomer is het daar zelfs op 78 graden noorderbreedte nog ruim boven nul zodat het er niet helemaal wit kan zijn in deze tijd van het jaar.

Morgen gaan we nog naar Reine en dan is de weersverwachting voor zondag vervolgens OK om naar Tromso te vliegen. De vlucht naar Svalbard gaat pas laat in de avond zodat we het rustig aan kunnen doen en hopelijk ook vanuit de lucht nog even de Lofoten kunnen verkennen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten