donderdag 29 juli 2010

Lofoten - Hov en Hennigsvaer

klik op de titel om de video op Youtube te zien

Het wordt bijna eng, maar ook vanmorgen was het weer strak blauw. Even rustig wakker worden en dan nog maar een keer 9 holes, maar nu lekker in het zonnetje. We kennen de baan nu al beter, maar dat helpt nog niet altijd. Even buiten de fairway en je bent meteen in de problemen (als je je bal uberhaupt al terug kunt vinden).


Alles weer in de Toyota rammelbak geladen en door naar Hennigsvaer. De weg er naar toe is al net zo mooi als het plaatsje zelf. Het water heeft turquoise kleuren die je hier helemaal niet zou verwachten en het contrast met de steile bergen en de schittering van de zon in het water is niet normaal mooi.

Over een bijzondere brug kom je tenslotte in Hennigsvaer zelf. Beetje klein om de naam "het Venetie van de Lofoten" waar te kunnen maken, maar direct aan het centrale haventje waar ook ons hotel aan ligt is het top.

Ook is een een Klatrskole en een Klatrcafe, waar uiteraard de stoere mannen rondhangen die we onderweg ook al aan dunne draadjes aan loodrechte rotshellingen zagen hangen.

Internet werkt hier ook weer prima, zodat we niet alleen dit blogje hebben kunnen maken maar ook nog wat oudere van nieuwe foto's hebben kunnen voorzien en een filmpje hebben kunnen toevoegen van het stuk over het Sognefjord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten