woensdag 4 augustus 2010

Spitsbergen / Svalbard - terug naar Tromso

klik op de titel om de video op Youtube te zien


Vandaag hadden we een reisdagje. Lekker uitslapen in het “fossilhunt” Radisson hotel (volgende keer op Spitsbergen misschien toch eens Mary-Ann’s Polarriggen proberen) waar we om 13:00 opgepikt worden om met de bus naar het vliegveld te gaan.

Daar ontmoeten we ook weer onze bekenden van de eerste 2 dagen op Spitsbergen. De Duitse broers hebben de nacht op de camping ook weer overleefd, ondanks de kou in het tentje. Ze vertellen dat je geen Noren tegenkomt op een camping, die houden kennelijk niet van kamperen.

Ook Michael, de Australier van de hondenslee is er. Die heeft nog een behoorlijke trip terug naar huis via Tromso, Oslo, London, Dubai en dan naar Perth.

De piloten van SAS werken ook lekker mee want zij blijven bewust lang op lage hoogte vliegen zodat we van het prachtige uitzicht kunnen genieten. We missen het Russische Barentszburg omdat we aan de rechterkant van het vliegtuig zitten maar het uitzicht aan onze kant is echt top.

Kort daarna alleen maar stratus overcast en net voor Tromso trekt het weer helemaal open. Lekker zonnig middagje dus nog, we wandelen even de berg op (en af) en daarna inderdaad gegeten bij de Pasta Fabrikken.

Morgen lijkt het minder weer te worden, maar in de loop van de dag knapt het als het goed is weer op. We twijfelen of we naar Hammerfest of meteen naar Honnigsvag bij de Noordkaap zullen vliegen. Op Google Earth lijkt Hammerfest niet heel erg sfeervol en de runways zijn vergelijkbaar. Morgenochtend eerst maar even het weer checken.

We hebben hier maar beperkt internet via scratch kaartjes dus straks maar even proberen of dat ook werkt. Moet ook nog iedereen uitnodigen voor de verjaardag van Marijke op zaterdag 21 augustus, tegelijk met de Gondelvaart. Marijke heeft net Karin aan de lijn om te horen hoe het gisteren met Christine is gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten