maandag 16 augustus 2010

Stockholm - Marijke's verjaardag en de Segway tour

klik op de titel om de video op Youtube te zien

Uiteindelijk hebben Flip en Marijke in overleg met de familie in Nederland besloten toch maar tot maandag te blijven. We hebben vervolgens maar zoveel mogelijk afleiding gezocht.

Zaterdag zijn we op de verjaardag van Marijke gaan winkelen en hebben we een restaurant gevonden in de oude stad. We hebben nog een tochtje op het water gemaakt op een ferry en zijn ook nog over de wisseling van de wacht bij het koninklijk paleis gestruikeld.

Zondag zijn we op een boot de hele dag Archipelago gaan ontdekken, vanuit Strandvagen in Stockholm naar een van de buitenste eilanden, Sandhamn, en terug. Net jammer dat net deze dag bewolkt was, maar toch nog steeds heel mooi.
Vanmiddag zijn Flip en ik op een Segway door de stad gaan crossen. Leuk ding voor in de stad en het valt best mee om er mee te leren omgaan.

Vanavond zijn de vriendjes teruggevlogen en zijn wij met de metro weer naar Stora Mossen, en daarna lopend naar Ulfsunda Slott gegaan. We proberen morgenvroeg richting Denemarken te komen, maar het weer werkt waarschijnlijk niet helemaal mee. We zullen even goed moeten timen met de overkomende frontjes en hopelijk hebben we op de geplande hoogte (FL100) voldoende zicht om eventueel slecht weer tijdig te zien aankomen. Zo niet wijken we gewoon even uit en laten we het overkomen. We hoeven ook geen kaartjes meer te printen omdat Jeppesen inmiddels ook een versie van haar software heeft uitgebracht voor de iPad. Kunnen we alle airport kaartjes gewoon onderweg op de iPad laden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten