vrijdag 20 augustus 2010

Terug naar huis


Klik op de titel om de video op Youtube te zien

Goed dat we een dagje hebben gewacht met de terugvlucht naar Lelystad. Donderdag bleek het echt perfect weer te zijn om terug te vliegen. In Aarhus konden we makkelijk naar FL100 vliegen met wat scattered bewolking en op dat niveau waren de laatste onweersbuien makkelijk te zien en te ontwijken.

In Denemarken zagen we weer het eerste Nederlandse vliegtuigje, nadat we de laatste ook in Denemarken maar dan aan het begin in Roskilde hadden gezien. Bij vertrek vanuit Aarhus stond inmiddels de PH-TAK, een DA42, naast ons.

Zwemvesten aan, want de officieel geplande route gaat over VES (bij Esbjerg) direct naar Eelde. Gelukkig krijgen we toch een afkorting zodat eigenlijk vanaf ons flight level steeds een veld binnen zweefbereik ligt.

Mooie bewolking overal, met voldoende gaten om links en rechts ook wat te kunnen zien. We vliegen nagenoeg recht over Helgoland wat lekker in het zonnetje ligt te schitteren. Ook bij Eelde nog een paar CB's maar ook daar kunnen we makkelijk omheen.
Nog een afsluitende lunch bij Flantuas en dan zit het er na ruim 4 weken weer op. We hebben echt een prachtige reis gehad met ongelooflijk veel mazzel met het weer.


Extra fotootje voor Sander:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten